in ,

Bilim İnsanları İspatladı: Kokoreç Gerçek Bir Mutluluk Kaynağı 😍

Kimisi ayıla bayıla yer, kimisiyse “Iyykk kokoreç mi!!!” der.

Sevin sevmeyin kokoreç ülkenin bir gerçeği. Hem de yeri geldiğinde siyasi krizler çıkartabilecek kadar büyük bir gerçek! 😀 2000’lerde AB uyumluluk süreciyle birlikte manşetlere taşınan kokoreç, şimdiyse bilim insanlarının gündeminde!

Araştırmalara göre kokoreç gerçek bir mutluluk kaynağı! 😍

Kokoreç Hem Sağlıklı Hem Mutluluk Kaynağı

kokoreç

Araştırmanın öncülerinden İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yavuz Dizdar’ın açıklamalarına göre kokoreç vücutta ciddi miktarda serotonin hormonu salgılanmasına yardımcı oluyor.

Serotonin hormonunun bir diğer adıysa mutluluk hormonu!

Serotonin hormonunun insana mutluluk, canlılık ve zindelik hissi verdiğini, eksikliğinde ise depresyona yol açtığını belirten Dr. Dizdar, kokoreçin ciddi bir serotonin tetikleyicisi olduğunu söylüyor: muratpaşa escort

“Bağırsak ve beyin en büyük serotonin kaynağıdır. Azaldığı takdirde depresyon meydana geliyor zaten. Kokoreç bütün alerjilere etki edecek kadar fayda sağlar. Yani uyumla ilgili ne kadar sorun varsa ona etki eder”

Kokoreç Aynı Zamanda Tam Bir Sağlık Dostu

kokoreç

Modern dünyada karşılaştığımız pek çok sağlık sıkıntısının bağırsak florasının bozulmasına bağlı olduğunu belirten Dizdar, kokoreçin içindeki maddelerin bu soruna deva olduğunu açıkladı:

“Kuzu ya da insan, bağırsak floraları arasında büyük fark yoktur. Dolayısıyla hastalık floranın aktarılmasından olumlu etkilenebilir. Bağırsaklar ayrı bir sistem oluşturuyor bu sistemin içerisinde mikroorganizmalar var. Bunlar bağırsaklarla birlikte çalışıyor eğer mikroorganizma olmazsa insanoğlu yaşayamaz. Daha doğrusu anormal bir şeye dönüşür.”

Kokoreç Florayı İçinde Tutuyor

kokoreç

“Florayı dışarıda tutamıyorsun, saklayamıyorsun. Bağırsak florası anneden bebeğe aktarılır, bebekten kendi çocuğuna aktarılır ama dışarıda saklanamıyor. Bu kokoreçte var sadece”

Kokoreç Vücuda Mikroorganizma Desteği Sağlıyor

kokoreç

Kokoreç yendiğinde mikroorganizma desteğinin dışarıdan alındığını söyleyen Dr. Dizdar, flora değişimi sayesinde bağırsakların çok daha iyi çalıştığını da belirtiyor.

Ama Kokoreç Çok Pis!!!!

kokoreç

Kokoreç sevmeyenlerin en çok kullandığı ifadelerden biri de budur.  Peki ya bu hijyen endişesi nasıl giderilebilir?

“İnsanların hijyen takıntısı var ama bir yere kadar. Pişirme işlem hemen yapılmak zorunda kokoreççiler ‘bir gün suda bekliyor’ diyor ama hiç zannetmiyorum. Çünkü kokoreç bozulmaya çok açıktır. Hemen temizliği yapılıp içi açılır, sonra yıkanır arkasından zaten sarılıp haşlanıyor; temizliği bu kadar. Sıfır hijyene indirmeye çalışırsan kokoreçliğini yitirir.”

kokoreç

Bizden size tavsiye kokoreçi daima bildiğiniz ve güvendiğiniz bir yerden yiyin.

Şimdiden afiyet olsun!

One Comment

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Emoji Perdede Bu Hafta: “Thor: Ragnarok” Filmine Dair Bilinmeyenler 🎥

Güney Amerika’da Kocaman Bir Ülke: Brezilya Hakkında İlginç Bilgiler 💃🏻⚽️🎵