in ,

Süper Kahramanlar Sanıldıkları Kadar Süper Mi? 😮Bu Kahramanlar Dünyanın Sonunu Getirebilir!!!

Süper kahramanlar gerçekten hep dünyayı mı kurtarıyorlar?

Emin misiniz?

Yapılan bir çalışmayla super kahramanların gerçek olması durumunda dünyaya oldukça büyük zararlar vereceği ortaya çıkarıldı.

Stanford Üniversitesi’nin yürüttüğü bir araştırma kapsamında Batman, Iron Man (Demir Adam), Örümcek Adam gibi 8 meşhur süper kahramanın karbon ayak izleri çıkarıldı. Sonuçlar süper kahramanların aşırı enerji tüketerek çevreye çok büyük zararlar verebildiklerini ortaya koyuyor.

Süper Kahraman Furyasının Bedeli Büyük

WashingtonPost’ta yer alan habere göre, Stanford Üniversitesi’nin jeologu Miles Traer çevrenin korunması isteniyorsa süper kahramanlara paye verilmemesi gerektiği’ uyarısı yaptı. Traer ile iki meslektaşı 9 süper kahramanın karbon ayak izlerini çıkardı ve çevre için çok zararlı oldukları sonucuna vardı.

En Çevre Düşmanı Süper Kahraman Kim?

Çalışma kapsamında DC karakterleri Barbara Gordon/Oracle, Batman, Süpermen, The Flash, Bataklık Canavarı (Swamp Thing) ile Marvel’dan Jessica Jones, Firebird, Iron Adam ve Örümcek Adam inceleme altına alındı.

superkahraman enerji

İnceleme sonucunda bilgisayar sihirbazı olarak bilinen Oracle/ Barbara Gordon‘ın en çok enerji harcayan süper kahraman olduğu ortaya çıktı.

Temiz enerji kaynakları kullanması halinde bile Kahin Oracle’ın kullanacağı enerji yılda 650 milyon kilo karbondioksit salımına neden oluyor. Bu rakam, ortalama bir insanın karbon salımının yüzlerce katına eşit.

Flash’ın O Enerji Bulması İçin 3.6 Metrelik Hamburger Yemesi Şart!

Olağanüstü hızı ile tanıdığımız Flash da incelemeye alınan süper kahramanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Peki Flash Ne Kadar Yemeli?🍔🍔🍔🍔

Flash’in Oracle’dan pek de farkı yok. O enerjiyi toplaması için haftada en az 3.6 metre yüksekliğinde hamburger yemesi gerekiyor. Bu da 45 milyon kilo karbondioksit üretilmesi anlamına geliyor.

Havalı Batmobil’in Bedeli Ne?

Hepimiz Batman’in havalı arabası Batmobil’i biliriz. Araştırma gösteriyorki bu havalı araba hiç de çevre dostu değil. Alev ve gaz salımı oldukça yüksek olan Batmobil, araştırmacı Traer tarafından ”Bu, çevre için korkunç olmalı” sözleriyle değerlendirildi.

Traer, süper kahramanların çevreye zararıyla ilgili sunumunu ‘Bilim ile Bilimkurgu: Kurmaca Dünyaları Araştırmak İçin Gerçek Bilimi Kullanmak’ isimli panelde yaptı.

Aralarından Biri Çevre Dostu

Tamam anladık, ama hepsi mi çok kötü? diyorsanız, hayır değil. Aralarında bir istisna bulunuyor. Güneşten elde ettiği gücüyle Süpermen, tam bir doğa dostu. 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sahte İçkiden Hayatını Kaybedenlerin Cenazesine Gidenler Cenazede Sahte İçkiden Zehirlendi. 12 Kişi Öldü!

Edvard Munch ve Çığlık Resmi Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Gerçek