in

Google, Tarihi Eserlerdeki İkizinizi Bulabilir! Nasıl Mı? 👭

Mona Lisa’ya mı, yoksa Munch’ın Çığlık tablosuna mı?

Kabul edin değerleri milyon dolarları bulabilen, sanat dünyasının en kıymetlileri arasında sayılan portrelerden hangisine benzediğinizi bilmek isterdiniz! 😉

Kime Benziyorsunuz?

https://twitter.com/petewentz/status/952563946615025665

Google bu isteğe cevap veren bir uygulamaya imza attı. Kullanıcıların müzede sergilenen eserlerdeki ikizlerini bulmasına olanak tanıyan yeni bir uygulama geliştiren Google, oldukça eğlence bir işe girişti.

“Arts & Culture” (Sanat ve Kültür) isimli uygulama yüz tanıma teknolojisi kullanarak, kişilerin ‘selfie’sini ve ünlü tabloları eşleştiriyor.

1000’den Fazla Müzenin Eserleri Taranıyor

Yüz tanıma teknolojisinden faydalanılan uygulamada, kişinin yüklediği fotoğraf, yazılımın veri tabanına kayıtlı dünya genelindeki 1000’den fazla müzenin sanat eserleri taranarak eşleştiriliyor.

Göndermiş olduğunuz selfieye en çok benzeyen sanat eserini bulan uygulama şimdiden sosyal medyada olumlu tepkiler almaya başladı.

Nasıl Kullanabilirim?

Bu farklı ve eğlenceli uygulama şu an için deneme aşamasında. O yüzden herkes uygulamanın bu özelliğinden şu an için faydalanamıyor. Uygulamayı bölge bölge aktif ettiklerini duyuran yetkililer, Türkiye’de ki kullanıcıların bu özellikten ne zaman faydalanabileceğine dair bir açıklamada bulunmadı.

Bir Tabloya 450 Milyon Dolar Verir Misiniz? İşte 2017’de Satılan En Pahalı Sanat Eserleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ön Ayakları Olmayan Kedisi İçin Yaptığı Mama Kabı ve Sıcacık Kalbiyle İzleyenleri Ağlattı 😭

İlham Veren, Ufuk Açan Charlie Chaplin Sözleri 🎥 🎥 🎥