in

Ünlü Ressam Van Gogh’un 1000’i Aşkın Eseri Artık Dijital Dünyada

Van Gogh!

Kimileri için kendi kulağını kesen bir deli, kimileri için gelmiş geçmiş en iyi ressamlardan biri!

Hakkında belgeseller çekilen, pek çok ressama ilham olan, resime merakı olmayanları bile eserlerine hayran bırakan Van Gogh dijital dünyaya ‘Merhaba” dedi.

Vincent Van Gogh Artık Dijital Dünyada

Başarılı ressamın eserleri de dijital dünyanın büyümesine hayır diyemedi. Amsterdam’da bulunan Vincent Van Gogh Müzesi’nin başlatmış olduğu bir proje kapsamında ünlü ve başarılı ressamın 1000’i aşkın eseri dijital dünyaya taşındı. Müzenin internet sitesinde yayınlanan bu dijital müze sayesinde hem Vincent Van Gogh Müzesi’nde hem de Chicago’da bulunan pek çok esere göz atmak artık mümkün.

Van Gogh Müzesi, sanatçının dünyadaki en büyük eser koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. İnternet sitelerindeyse sanatçının hayatı ve çalışmaları hakkında makaleler okuyabilir, bir ziyaret planlayabilir veya çevrimiçi mağazadan alışveriş yapabilirsiniz. Ama en önemlisi, sanatının çarpıcı genişliğini ekranınız aracılığıyla deneyimleyebilirsiniz – galerilerin fiziki alanlarının yerine geçmez, ancak Van Gogh’un vizyonuyla iletişim kurmaya değecek bir araç.

Vincent Van Gogh’u Biraz Yakından Bakalım

Her sanatçı, mekân ve mekânın boyutlarını araştırır, kendilerini ve eserlerini dünyaya sunar ve izleyicilerini bu sunuma yönlendirir. İşte Van Gogh gibi ressamlar mekanı ve boşluğa kendilerine ana özne olarak seçerek bu sunuma hizmet ederler.

Van Gogh ilk resimlerinde köylü evlerine ve tarlalarına oldukça sık yer vermiş ve bu resimlerde figürlerin kaslı omuzlarıyla boğumlu ağaçları bi araya getirmiştir. Parlak sarıları, kıvranan, parlayan ve hatta titreşen dağları, gökyüzünü izleyicisine sunan başarılı ressam bu tekniğiyle de resim ve sanat dünyasına yepyeni bir teknik kazandırmıştır.

Van Gogh, meşhur Yatak Odası gibi iç sahnelerin yer aldığı eserlerini ise çok farklı bir anlayışla hayata getirmiştir. Renklerin hareketle birleştiği bu eserde sanki ressam oldukça basit bir uslupla

“Bu sadece benim yatak odam,” demektedir. Renklerin kullanımı izleyicisine  doğru mesajı vermeye çalışmaktadır. Genel olarak dinlenme ya da uykuyu düşündüren renkler, kişinin resme bakarak beynini ve hayal gücünü dinlemesine olanak sağlamaktadır.

“Resim Bir İnançtır”

Van Gogh Neden Kulağını Kesti?

“Resim bir inançtır,” der bir yazınında Van Gogh. Sanki resimlerinde her şeyin manevi birliğini düşünmemiz ister ve  aynı canlandırıcı alevle, her nesneyi kendisinin yangın yeri dünyasında  hayata geçirir.

Ünlü Ressam Van Gogh Kulağını Neden Kesti?

Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh dünyanın en önemli sanatçılarından biri olarak gösterilir.Resimleri kadar kesik kulağıyla da çok konuşulan Van Gogh hakkında bugün çok enteresan bir iddia ortaya atıldı. 128 yıl önce bir gece vakti kulağını kesen Van Gogh’un bunu kıskançlık ve maddi endişeler yüzünden yapmış olabileceği gündemde.

Van Gogh’a ait henüz yayınlanmamış aile mektuplarını inceleyen sanatçı Martin Bailey araştırması sırasında enteresan bir detayla karşılaştı. Bailey ünlü ressamın abisi Theo’nun nişanlandığı haberini aldığı gün kulağını kestiğini öne sürüyor. İki olayın 23 Aralık 1888’de gerçekleşmesi iddianın kaynağı olarak gösteriliyor.

Loving Vincent Hakkında Bilinmeyenler

Bu film ünlü ressamın hayatını kendi eserlerinden yapılan çıkarımlar kullanarak anlatıyor.

Loving Vincent yağlı boya tablolar kullanılarak yapılan ilk animasyon film olarak sinema tarihinde kendine sağlam bir yer buldu. Peki film hakkında detayları biliyor musunuz?

Loving Vincent sinema tarihinde önemi bir film oldu çünkü film dünyanın ilk uzun metrajlı resim animasyonu. Van Gogh’un eserlerinden yapılan çıkarımlar üzerine kurgulanan film, ünlü ressamın hayatını anlatıyor. Daha fazlasını için “Loving Vincent Hakkında Bilinmeyenler” yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünyanın En Çirkin Köpeği Zsa Zsa Hayatını Kaybetti

Vücudumuzun Yarısını Başka Canlılarla Paylaştığımızı Biliyor Muydunuz?