in ,

2016’da Türkiye ve Dünya Twitter’da En Çok Neleri Konuştu?

140 karakterle kendini ifade edebilenlerin platformu olan Twitter 2016 yılında gündemin nabzını tutmaya devam etti. Siyasetten,eğlenceye, spordan, günlük hayata kadar pek çok konuda kendi gündemini yaratmayı başaran Twitter geçtiğimiz yılında hem en çok konuşulan, hem de en çok konuşan platformu olmayı başardı.

Teknoyo’da yer alan haberdeyse işte bu oldukça aktif platformun 2016 yılındaki ‘en’lerine yer verildi. Türkiye’de ve dünyada yıl boyunca hangi konuların top topic olduğuna yer verilen haberde pek çok farklı veri ön plana çıkıyor.

En Çok Ne Zamanlar Twitter’daydık?

2016'da Türkiye ve Dünya Twitter'da En Çok Neleri Konuştu?

Anlaşılan ülke olarak futbol aşkımızı her an, her yerde yansıtıyoruz. Çünkü Türkiye’de 2016 yılı boyunca dakika başına en çok Tweet atılan anlar futbol müsabakalarının gerçekleştiği anlar oldu. Twitter’ın yayınladığı verilere göre dakika başına en çok tweet atılan ilk 3 an futbol maçlarının olduğu zamanlara denk geliyor.

En Çok Ne Zaman Tweet Attık?

2016'da Türkiye ve Dünya Twitter'da En Çok Neleri Konuştu?

2016 yılında en çok tweet’i 13 Ağustos 2016 günü saat 20.37’de atmışız ülke olarak. Süper Kupa Finali’nde oynanan GS-Beşiktaş maçına denk gelen bu zaman dilimi anlaşılan yılın en paylaşımcı olduğumuz anı olmuş Twitter’da.

İkincilik koltuğunda ise 21 Haziran 2016 gününde gerçekleşen bir milli maç yerleşiyor. Türkiye ve Çek Cumhuriyeti’nin karşı karşıya geldi maçı 26 Mayıs 2016 günü gerçekleşen Ziraat Türkiye Kupası final maçı olan GS-Fenerbahçe karşılaşması takip ediyor.

En Çok Konuşulan Video Paylaşımı

Twitter sadece 140 karakterin kendine yer bulduğu bir platform değil. Video ve fotoğraflarında paylaşılabildiği Twitter’da 2016 yılında en çok konuşulan video hayvan dostlarımıza ait olmuş. Kanalizasyona düşen bir ördeğin ve onun başında bekleyen sevimli ama çaresiz yavrularının yer aldığı video 2016 yılında en çok paylaşılan video olmuş.

İkinci sırada ise Koç Holding’in 10 Kasım günü büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına hazırladığı  #sanaborçluyuz videosu yer alıyor.

En Çok Hangi Sanatçıyı Konuştuk?

2016 yılında en çok kaybettiğimiz değerleri andığımız görülüyor verilere bakınca. 2012 yılında kaybettiğimiz büyük usta Neşet Ertaş 2016 yılında hakkında en çok tweet atılan sanatçı olmuş. Büyük ustayı bir başka üstat Barış Manço takip ediyor. En çok konuşulan sanatçılar kategorisinde bu büyük iki ismi Aşık Veysel, Kazım Koyuncu ve Müslüm Gürses takip ediyor.

Poyraz Karayel 2016’nın Çok Konuşulanları Arasında

2016'da Türkiye ve Dünya Twitter'da En Çok Neleri Konuştu?

Twitter’da eğlence alanında e çok TV programlarının konuşulduğunu söylemek mümkün. 2016 verilerine göre ilk sırayı ilgi çekici ve sürükleyici konusuyla Poyral Karayel hakederken, listenin devamı şu şekilde:

1.Poyraz Karayel

2.Survivor

3.Beyaz Show

4.Game of Thrones

5.O Ses Türkiye

İlk 5’de ilk farklı Acun Ilıcalı yapımının bulunması oldukça dikkat çekici. Anlaşılan Acun Ilıcalı 2016 yılında da çok konuşulan işlere imza atmayı başarmış.

Dünyada En Çok Konuşulanlar

2016'da Türkiye ve Dünya Twitter'da En Çok Neleri Konuştu?

Dünyada 2016 yılında Twitter gündemini en çok meşgul eden olaylar arasında Rio Olimpiyatları, Amerika Başkanlık seçimleri ve Pokemon Go ön plana çıkıyor.

Verilere göre Amerika Başkanlık seçimleri sadece en çok konuşulan 2. konu olmakla kalmadı, aynı zamanda en çok retweetlenen tweet’in de başrolünde yer alıyor. Hillary Clinton’ın, Trump’a karşı başkanlık yarışını kaybetmesinin ardından yaptığı konuşmadan alıntılanan tweet 1 milyonda fazla beğenilerek, en çok retweetlenen 3. tweet olarak ön plana çıkıyor.

‘İzleyen tüm küçük kızlara şunu söylemek isterim: çok değerli ve güçlü olduğunuzdan ve dünyadaki her fırsatı hak ettiğinizden asla şüpheniz olmasın.’

2016 yılında dünyadan en çok konuşulan konuların tam listesi şu şekilde:

1.Rio2016

2.Election2016

3.PokemonGo

4.Euro2016

5.Oscars

6.Brexit

7.Blacklivesmatter

8.Trump

9.RIP

10. GameofThrones

Katy Perry En Popüler İsim

2016'da Türkiye ve Dünya Twitter'da En Çok Neleri Konuştu?

94.5 milyonluk takipçi sayısıyla ünlü şarkıcı Katy Perry Twitter’da en çok takip edilen ismi olarak en üst sıraya yerleşiyor. Genç şarkıcıyı, 90 milyonluk takipçi sayısıyla Justin Bieber takip ediyor.3. sırada ise Taylor Swift yer alıyor.

Sinema Dalında Leonardo DiCaprio

2016’nın en çok konuşulanlarından bahsederken ondan bahsetmemek olmazdı. Bu yıl uzun yıllar sonunda aldığı Oscar ödülü ve ödül töreninde yaptığı konuşmayla uzun süre gündemden düşmeyen isim Leonardo DiCaprio Twitter’da da en çok konuşulanlar arasında yer aldı. DiCaprio’nun ödül töreni sonrasında attığı ‘teşekkür’ tweeti sinema alanında en çok retweetlenen tweet oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yılbaşı Gecesi Evde Olacaklara Tavsiyeler ❄️⛄️❄️

Avrupa Tatili Yapacaklara 8 Altın Tavsiye