in ,

En İyi Yabancı Dil Öğrenme Uygulamaları

Yeni bir dil öğrenmek birçoğumuzun gelecek planlarında yer alan ama üzerinde pek durulmayan konulardan biridir. Bir kursa gitmek için bütçeniz mi az? Ya da zamanınız mı dar? Bu yaştan sonra öğrenemem mi diyorsunuz? Unutmayın pek çok insan kendi kendine çalışarak yabancı dil öğreniyor.

Bir kursa gitmek zorunda olmadan yabancı dil öğrenmenizi sağlayacak 7 uygulamayı sizler için araştırdık. Günde yarım saatinizi ayırarak birkaç ay içinde derdinizi anlatacak seviyeye gelebilirsiniz. Unutmayın yabancı dil öğrenmek için asla geç kalmış sayılmazsınız.

Duolingo

En bilinen dil öğrenme platformlarından biri olan Duolingo’suz bir liste düşünülemezdi. Oyun ve öğrenmeyi birleştiren eğlenceli bir platform Duolingo.  Her seviye çeşitli konularda konuşma, dinleme, çeviri ve çoktan seçmeli egzersizler içeriyor. Yaptığınız yanlışları hemen öğreniyorsunuz. Dahası gelişiminizi takip edebiliyorsunuz. Üst üste kaç gün girdiğinizi göstererek, arkadaşlarınızla bağlantı kurmanızı sağlayarak sizi sürekli uygulamayı kullanma konusunda motive ediyor.

100 milyonun üzerinde kullanıcısı olan Duolingo ücretsiz ve Androis, IOS ve Windows Phone için erişilebilir. İngilizce bilenler için ulaşılabilir 21 dil seçeneği ve geliştirilen 6 dil seçeneği mevcut. Geliştirilen dil seçenekleri arasında klingoca da var.

Busuu

Biraz daha strüktürel bir yapıya sahip olan Busuu 12 dil öğrenme imkanı sunuyor. Konuşma, yazma, okuma ve dinleme üzerine yoğunlaşan dersleri ile başlangıçtan orta-ileri seviyeye gelme imkanı sunuyor. Ayrıca 60 milyon kullanıcısı ile öğrendiğiniz dili anadili olarak konuşan kişilerle pratik yapma ya da bu kişilerden geri bildirim alma gibi imkanlar veriyor.

Iphoneö ipad v android de ulaşılabilir olan uygulama maalesef ücretli.

Busuu ismi ise Kameron’daki neredeyse tükenmekte olan Busuu dilinden geliyor. Busuu ile tükenmekte olan bu dili öğrenmek de mümkün.

Babbel

2007’de kurulan Babbel dünyadaki ilk yabancı dil öğrenme uygulaması. 1 milyonun üzerinde kullanıclarına 14 farklı dil seçeneği sunuyor. IOS ve Android için erişilebilir olan uygulama ücretli olup tamamen reklamsız bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Babbel en baştan konuşma egzersizlerini yoğun tutuyor. Kelime dağarcğınızı ilgilendiğiniz alanlarda artırabilmeniz için iş hayatı ve ya seyahat gibi farkli konularda dersler seçme şansı veriyor.

Memrise

Memrise yalnzca yabancı dil değil kültürel pek çok kategori barındıran bir öğrenme platformu. Beynin öğrenme yöntemleri üzerine kurulu bir oyun arayüzü ile size öğrendiklerinizi uzun dönem hafızaya kaydetmeyi vaat ediyor. Özellikle kelime dağarcığı geliştirme konusunda yabancı dil öğrenme çalışmalarınızda yararlı bir yardımcı olacaktır.

AnkiApp

En İyi Yabancı Dil Öğrenme Uygulamaları

AnkiApp en yaygın çalışma yöntemi olan kartlarla çalışmayı dijital ortamda sunuyor. Yazı ses ve imajlar ile çalışabiliyorsunuz. Var olan kartları indirmek ya da kendi kartlarınızı oluşturmanız mümkün. Dahası uygulama hangi kartları bilmediğinizi algılayarak yalnızca bilmediğiniz kartları çalışmanızı sağlıyor.

AnkiApp’in güzel yanı bilgisayar, telefon, tablet ve de kindle’da erişilebilir olması.

Tinycards

Tinycards ise Duolingo’nun sunduğu dijital hatırlama kartları uygulaması. Duolingo’nun oyun üzerine kurulu sistemi ve arayüzü Tinycards’ta da görülüyor.

HelloTalk

IOS ve Android için erişişlebilir olan HelloTalk öğrendiğiniz dili anadilinde konuşan kişilerle mesajlaşarak pratik yapmanızı sağlıyor. 100’den fazla dilde konuşan insanlara ulaşmanız mümkün olduğu gibi yazılı ya da sesli mesaj gönderme seçeneğiniz var. Eğer isterseniz pratik partnerlernizle telefonla görüşebilirsiniz. Dahası mesajlardaki kelimeleri, cümleleri, ses dosyalarını vs kaydetme imkanınız var.

HiNative

HiNative istediğiniz dilde öğrendiğiniz yabancı dille ilgili sorular sormanızı sağlayan bir platformdur.  Aynı şekilde siz de kendi dilinizi öğrenmeye çalışan kişilerin sorularını yanıtlayabilirsiniz. Uygulama özellikle telaffuz ile ilgili geri bildirim almak için ideal. Başlangıç seviyesinde olanlar için de taslak sorulara erişme şansı var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

21. Yüzyılın Vebası: Sosyal Medya Bağımlılığı

Dünyanın Farklı Köşelerinden İlginç Gelenek Ve Görenekler