in ,

90’ların Efsanevi Oyuncağı Sanal Bebek Geri Dönüyor

Sanal bebekleri hepimiz hatırlarız. Bir dönem büyük küçük demeden kimsenin elinden düşürmediği sanal bebekler geri dönüyor. Dailymail’de yer alan habere göre, Japon oyuncak üreticisi Bandai, ülkemizde sanal hayvan olarak da bilinen ‘Tamagotchi‘ isimli ürünü 20 yıl aradan sonra yeniden piyasaya sürüyor.

Sanal Bebekler Geri Dönüyor

90'ların Efsanevi Oyuncağı Sanal Bebek Geri Dünüyor

90’lı yıllardan çocukların ellerinden düşürmediği, o zamanın mobil telefon oyunları yerine düşünülebilecek olan sanal bebekler yeniden aramızda. İlk kez 1996’da Japonya’da piyasaya sürülen ve oldukça kısa bir sürede tüm dünya çapına yayılan sanal bebekler o dönem dünya genelinde 76 milyon adet satılarak bir rekora da imza atmıştı. Üstelik bu sadece orijinal ürünün satış rakamı. Ürünün takliti olarak farklı firmalar tarafından çıkarılan versiyonları da dahil edildiğinde bu rakamın 2 katına çıktığını söylemek mümkün.

Bandai isimli oyuncak firmasının yeniden piyasaya sürdüğü sanal bebekler özgün tasarımına sadık kalınarak tasarlandı. 6 adet farklı dijital hayvanın yer aldığı yeni nesil Tamagotchi’leri piyasaya sürerken eski versiyonda yer alan karakter tasarımlarında çok büyük değişiklikler yapılmadı.

Yeni nesil Tamagotchi’lerin boyutları ise eskilere oranla çok daha küçük.

Sanal Bebek Nasıl Yetiştiriliyor?

90'ların Efsanevi Oyuncağı Sanal Bebek Geri Dünüyor

Tamagotchi sahipleri yumurta şeklindeki oyuncaktaki dijital hayvanını aynı eskisi gibi büyütecek. Yumurtadan çıktığı andan itibaren başlayan bakım bazı ufak sorumlulukları içeriyor. Kullanıcıların düzenli aralıklarla dijital karaktere yemek vermesi, onu sevmesi ve temizliği ile ilgilenmesi gerekiyor. Sanal bebeklerinizi yaşatmanız için bu sorumlulukları yerine getirmeniz şart. Aksi takdirde sanal bebeğiniz yaşamını yitirebilir.

Yeni nesil Tamagotchi’leri eski nesillerinden farklı kılansa ‘yazılı mesaj’ gönderebilme özelliğine sahip olması.

Sadece 14 Dolar

90'ların Efsanevi Oyuncağı Sanal Bebek Geri Dünüyor

Şu an için sadece Japonya’da satışa sunulan yeni nesil sanal bebeklerin fiyatı şu an için 1500 yen, yani yaklaşık 14 dolar.

Bandai firmasını yeniden harekete geçirense Apple gibi teknoloji devlerinin sanal bebeklere karşı artan ilgisi oldu.2014 sonlarında Apple firması sanal bebek sektörüne eğilim göstermiş ve bir yazılım sayesinde  Apple Watch’lara yüklenebilecek olan Tamagotchi’den saat vasıtasıyla haber alabilmeyi mümkün hale getirmişti. Akıllı saatler üzerinden ilgilenilebilen sanal hayvanlar pek çok kullacı tarafından ilgi görmüştü. Sanal hayvanı beslemek, tuvalete götürmek ve durumunu kontrol etmek gibi işlemler akıllı saat üzerinden yapılabilirken, onunla oyun oynamak isteyenler iPhone üzerinden bunu gerçekleştirebiliyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Doğum Fotoğrafçılığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

NASA, Okyanus Kaplı Gezegenlerle İlgili Yeni Keşiflerini Açıklıyor