in ,

Dünyanın En Yaşlı Ailesinin 1073 Yıllık Ömrünün Sırrını Öğrenmeye Ne Dersiniz?

Dünyanın en yaşlı insanı haberlerine alışıksınızdır.

Peki ya dünyanın en yaşlı ailesini duymuş muydunuz?

Üyelerinin toplam yaşı 1073 olan ve bu yıl Guiness Rekorlar Kitabı’na giren Kuzey İrlanda’da yaşayan Donnelly ailesi, dünyanın en yaşlı ailesi ünvanını kazandı.

Dünyanın En Yaşlı Ailesinin Sırrı Ne?

Kuzey İrlanda’nın Armagh idari bölgesinde yaşayan ve 13 kardeşten oluşan Donnelly ailesi, bu yıl toplam yaşlarının 1073 olması nedeniyle dünyanın en yaşlı ailesi olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandı.

14 üyesi bulunan ailenin en genç üyesi 72 yaşındayken, en yaşlı üye 93 yaşında. DailyMail’e konuşan aile, uzun yaşamlarının sırrını açıkladı.

Günde 2 Öğün Yulaf Lapası

Ailenin 72 yaşındaki üyesi Joe, diyabet, kolesterol ve kalp hastalıklarına karşı koruduğu bilinen yulaf lapasını günde 2 defa tüketmeye özen gösterdiklerini belirtiyor.

“Babadan kalma bir alışkanlık olarak her zaman uykudan önce sıcak bir şeyler yeriz. Yatmadan önce saat 22:00’de, sabah da kalvaltıda yulaf lapası yiyoruz. Pişirilmiş yulaf, süt ve üzerine de biraz elma reçeli koyuyoruz”

Besinleri Kendi Üretimleri

Tarımla ve gıda yetiştiriciliği ile içli dışlı olan aile, her zaman organik gıdalar tükettiklerini de belirtiyor.

“Hep doğa ile çalıştık, yediğimiz her şeyi kendimiz yetiştirdik. Annem bahçedeki tavuğu keserdi, o akşam yemeğimiz olurdu. Yediğimiz sebzeleri, meyveleri kendimiz yetiştirip topladık. Yumurtalarımızı kendi tavuklarımızdan, pastırmamızı kendi domuzlarımızdan, ekmeklerimizi de kendi ellemizle yaptık”

Uzun Yaşamın Sırlarından Biri Elma

Armagh’da bir çiftlikte yaşayan Donnelly, aynı zamanda bir elma üreticisi. Ünlü turta markası Mr Kipling’in turtalarında kullandığı elmaları yetiştiren Donnelly ailesi çiftliklerinde ürettikleri elmaların  ülkenin en iyileri arasında gösterildiğini söylüyor.

“Elmayı hayatımızdan eksik etmedik. Sabah inekleri sağmak için uyandığımızda atıştırmalık olarak yememiz için elmalarımız hazır olurdu” dedi.

Alkol Kullanmıyorlar

Elma ve yulaf lapasını asla beslenme diyetlerinden eksik etmeyen Donnelly ailesinin alkol kullanma alışkanlığı ise bulunmuyor. Aile üyelerinden Leo alkolün hiçbir zaman hayatlarının bir parçası olmadığını ifade ediyor.

“Ailemiz Hep Çalıştı”

Ailenin bir başka üyesi ise ailelerindeki her üyenin çok çalışkan olduğun vurguluyor. Her yaşta aktif bir hayat süren aile üyeleri bu eylemlilik halinin uzun yaşamlarına katkı sağladığını vurguluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

NASA’da İş Fırsatı: Dünyayı Uzaylılardan Koruyacak Biri Aranıyor!

Henüz 12 Yaşında Olan Nehir Uluslararası Piyano Yarışmasında Dünya İkincisi Oldu!