in ,

Çocuklardan Yetişkinlere Herkesin İzlemesi Gereken Animasyon Çizgi Filmler ☺️

Çoğunlukla çocukların film dünyasını ilk fark edişi animasyon çizgi filmlerle oluyor.

Küçük yaşta onların hayal dünyasına etki edecek ve genişletecek animasyon çizgi filmlerini sizin için bir araya getirdik.

Aman ha! Böyle dedik diye animasyon filmleri çocuklara özgü sanmayın. Bu animasyon filmler yetişkinleri de çok güldürüyor, çok eğlendiriyor.

1.İnanılmaz Aile (İncredibles)

animasyon çizgi filmler

2004 ABD yapımı bir animasyon film olan İnanılmaz Aile’de yok yok! Aksiyon, komedi, macera, süper kahramanlar… Film güçlerini gizlemek zorunda kalan bir süper kahramanlar ailesini anlatıyor. Simpsonlar’ın eski yönetmeni ve yönetici danışmanı olan Brad Bird tarafından senaryosu yazılmış ve yönetilmiş olan animasyon çizgi filmin dağıtımı Walt Disney Pictures tarafından yapılmış.

Ödüle Doyamadı

Film, 2004 yılında En İyi Animasyon Filmi ve En İyi Ses Kurgusu da dahil olmak üzere iki adet Akademi Ödülü ile birlikte, En İyi Animasyon Film dalında Annie Ödülü’ne layık görüldü.

Filmin Mottosu: Aile Her Şeydir!

Ana kahramanımız bir zamanlar herkesi tehlikeden kurtaran ve kötülüklere savaş açmış olan Bob Parr, Mr. Incredible adıyla ün salmış eski bir süper kahraman. Fakat aile kurmasıyla birlikte süper kahramanlık işine ara verip sessiz sakin bir yaşam sürmeye başlamış ta ki 15 yıl aradan sonra kendisine çok özel bir görev verilene kadar. Bu özel görevde işler Bob’un beklediği gibi yolunda gitmez. Böylece Bob’un eşi ve çocukları da olayın içine girer. Sadece Bob ve ailesi değil, sayısız masum insan da tehlike altındadır. İnanılmaz Aile çocuklara Bob’un ailesinin bu görevi atlatma macerasını izlerken aile içerisindeki dayanışmanın önemini de gösterecek bir animasyon çizgi film.

2.Madagaskar

animasyon çizgi filmler

DreamWorks tarafından yapılan ve 2005’te gösterime giren bir animasyon filmi olan Madagaskar New York’ta bir hayvanat bahçesinde başlayan bir film.

Tropik İklimde Geçen Bir Hikaye

Filmde zebra Marty yapay hayvanat bahçesi ortamında bunalıp doğaya geri dönmek istemekte. Arkadaşları aslan Alex, zürafa Melman ve hipopotam Gloria her ne kadar Marty’yi durdurmaya çalışsalar da Marty kaçmanın bir yolunu bulur. Sonra birden kendilerini doğada bulurlar.Bu sefer de yolculuk sırasında penguenler kafeslerinden kurtulurlar ve gemiyi kaçırıp Antarktika’ya yöneltmeye çalışırlar. Ancak hayvanların bulunduğu kutular denize düşer ve kendilerini Madagaskar adasında bulurlar. Hikaye bu şekilde devam eder.

3.Şrek Serisi(Shrek)

animasyon çizgi filmler

William Steig’in 1990’da yazdığı bir masaldan filme uyarlanmış olan Şrek, Yeni Zelandalı yönetmen Andrew Adamson tarafından yönetildi. Disney gibi köklü yapımcılara kafa tutan DreamWorks Animation SKG’nin üstlendiği film, 11 Şubat 2002’de hazırlandı. Filmin başarısının ardından devam filmleri de çekildi.

İlk Animasyon Film Oscar Ödülü Sahibi

Ayrıca Şrek filmi Oscar törenlerinde animasyon filmi dalının açılmasıyla birlikte ödül alan ilk film olma özelliğine de sahip. Şrek karakteri güreşçi Maurice Tillet’den ilham alınarak yaratılmış.

Türkçe sürümünde Şrek’i Okan Bayülgen, Fiona’yı Oya Presciler ve Eşek’i ise Mehmet Ali Erbil seslendirdi. Ayrıca Şrek’in yaş olarak daha büyük bir kitleye hitap ettiğini ve daha ince bir espri anlayışına sahip olduğunu söylemek mümkün.

Ayrıca Şrek yıkıp geçtiği dünyalar güzeli prenses ve yakışıklı prens klişesiyle de gönüllere taht kurmayı başarıyor.

İlk filmin yerini tutmasa da filmin Shrek 2, Shrek The Third, Shrek Forever After, Shrek The Halls isimli devam filmleri bulunuyor.

4.Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo)

animasyon çizgi filmler

Şahane animasyonuyl Finding Nemo ABD yapımı bir 3B animasyon filmi. ABD’de 30 Mayıs 2003’te gösterime giren “Kayıp Balık Nemo”, ilk üç günde 70 milyon dolar hasılat yaparak, o zamana dek bir canlandırma filmi için en iyi açılış rekorunu kırdı. Balıklar dünyasının eğlenceli ve tatlı sohbetleriyle 2004’te En İyi Canlandırma (animasyon) Filmi Oscar’ını da Finding Nemo kazandı.

Her Şey Nemo’nun Babasının Sözünü Dinlememesiyle Başladı

animasyon cizgi filmler nemo

Bir palyaço balığı olan Marlin, belki de karısının zamansız ölümü nedeniyle küçük oğlu Nemo için fazla kaygılanmaktaydı. Ancak Nemo’nun da kendi başına hareket etmesi gerektiği zamanlar gelir çatar. Çünkü Nemo deniz altı dünyasının okuluna gidip, eğitim görmek zorundadır. Nemo bu okula giderken Marlin’in korktuğu başına gelir ve oğlu arkadaşları ile oynadıkları tehlikeli bir oyun sırasında gözünün önünde kaybolur.

Film Marlin’in oğlunu bulmak için harcadığı çabaları ve Nemo’nun da geri dönmek için verdiği büyük mücadeleyi anlatıyor. Filmde, çok güçlü bilgisayarların yardımıyla gerçek ve sayısal görüntüler kaynaştırılarak, insanlar gibi davranan ve konuşan tüm deniz altı canlıları inandırıcı bir şekilde canlandırılmış. Birçok sahnesinde hayallerin peşinden koşmanın, korkusuzca yaşamanın, arkadaşlığın öneminin vurgulandığı filmi çocuklar mutlaka izlemeli.

5.Oyuncak Hikayesi (Toy Story)

animasyon çizgi filmler

İşte karşınızda animasyon film denilince ilk akla gelen filmlerden biri olan “Oyuncak Hikayesi”. 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından “kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli” filmler arasına seçilmiş bir animasyondan bahsediyoruz.

Şerif Woody Gözden Düşüyor

Oyuncak Hikayesi Buzz Lightyear adlı yeni çıkan popüler oyuncağın, ana kahramanımız Andy’e hediye edilmesiyle başlar. Oyuncağı çok seven Andy, eski gözdesi Şerif Woody’e olan ilgisini yitirir. Bir gün Buzz yanlışlıkla pencereden aşağı uçunca, diğer oyuncaklar Woody’nin onu öldürdüğüne inanır. Woody, kendisini kurtarabilmek için Buzz’ın arkasından giderek onu geri getirmeye karar verir. Fakat ikiliyi dış dünyada büyük tehlikelerle dolu maceralar beklemekte.

Siz de ekranlarda bu serüveni izliyorsunuz…

Neden Değerli Bir Film?

Çünkü Oyuncak Hikayesi küçük çocukların oyuncaklara bakış açısını değiştirebilecek belki de oyuncaklarına daha fazla değer vermelerini sağlayacak bir animasyon filmi.

Üstelik filmin 2 adet devam filmi de bulunuyor.

6.Aslan Kral (The Lion King)

Disney’in en sevilen ve dünyaca kabul edilmiş animasyon filmi Aslan Kral, animasyon çizgi film sektörü için bir dönüm noktası olarak görülür. Aslan Kral animasyon izlemekten hoşlanmayanların bile soluksuz izleyip duygulanacağı bir film.

Ayrıca bir müzikal film olan Aslan Kral başarılı müzikleri sayesinde ödüllendirilmiş bir film.

Hakuna Matata 🙂

Aslan Kral’da Simba, kral Mufasa’nın oğlu ve krallığının varisidir. Mufasa, kardeşi Scar’ın kurduğu hain tuzak sonucu ölür, ama Scar bunun Simba’nın suçu olduğunu söyler. Vicdan azabı duyan Simba da hükmetmesi gereken Pride Land’den ayrılır ve uzak yollara düşer. Ormanda arkadaş olduğu Timon ve Pumbaa sayesinde hakuna matata felsefesini öğrenir. Böylece dertsiz, tasasız bir yaşam tarzı olan bu felsefeyi benimser. Ancak eski arkadaşı Nala ile karşılaşması sonucu sorumluluklarını hatırlar. Yaşam zincirindeki yerini almak için hemen bir karar verme sürecine girer.

7.Sevimli Canavarlar (Monsters, Inc.)

Sevimli Canavarlar çocukların korkulu rüyası canavarları onlar için eğlenceli bir hikayeye dönüştürecek bir animasyon film. Bol gülmeli ve şaşırtmalı Sevimli Canavarlar, Canavarlar Dünyası adlı kendilerine has bir diyarda yaşayan ve enerji toplamak için arada bir insanların bulunduğu ortamlara gelmek zorunda kalan canavarların öyküsünü anlatıyor. Bu gelişin sebebi ise Canavarlar Dünyası’nın enerji kaynağı canavarlar tarafından korkutulan insanların attığı çığlıklar.

Gerçekte kötü niyetli olmayan bu tuhaf yaratıklardan Sully günün birinde kazara küçük bir kızı da Canavarlar Dünyası’na getirince, tek gözlü arkadaşı Mike başta olmak üzere tüm canavarlar dehşete kapılıyor. Neden mi? Çünkü Canavarlar Dünyası’ndaki inanışa göre insanlar toksik etki yapıyorlar ve küçük kızın varlığı onlar için bir salgın hastalık tehdidi anlamına geliyor…

8.Karlar Ülkesi (Frozen)

animasyon çizgi filmler

Disney’in en iyi animasyon sinema filmlerinden biri Karlar Ülkesi. Walt Disney Animation Studios tarafından üretilen Karlar Ülkesi 3D olmasıyla da dikkatleri çekiyor.

Tüm Zamanların En Çok Hasılat Yapan 6. Filmi

Karlar ülkesi gişede gösterdiği başarıyla da oldukça dikkat çekiyor. Çünkü  tüm zamanların en çok hasılat yapan animasyonu ve tüm zamanların en çok hasılat yapan 6. sinema filmi ünvanına sahip Karlar Ülkesi.

Hadi diyelim filme gitmediniz, ama emin olun şarkısını mutlaka dinlediniz.

”Sevgi Her Şeyi Eritir” Mesajıyla Karlar Ülkesi

Birbirleriyle çok iyi anlaşan iki kardeş Elsa ve Anna oyun oynarken Elsa’nın güçlerini kontrol edememesiyle Anna yaralanır. Bu yüzden kral ve kraliçe Anna’yı büyü yapan cücelerin yanına götürür. Cüceler sihirin kalbe gelmediği sürece çıkarılabileceğini söylerler. Sihir Anna’yı iyileştirir fakat zihninden Elsa ile geçirdikleri güzel anıları siler. Yıllar geçer ve büyürler. Kral ve Kraliçe geçirdikleri bir kaza sonucu ölür. Birkaç yıl sonra Elsa büyür ve Arendelle Kraliçesi olmak için ülkede Taç Giyme Töreni düzenlenir. Yıllar sonra ilk defa sarayın kapıları açılır fakat törende Anna ve Elsa’nın kavgası sonucu herkes Elsa’nın güçlerini öğrenir. Elsa ülkeyi terk eder. Böylece macera başlamış olur…

9.Winnie The Pooh

animasyon çizgi filmler

Winnie The Pooh’u diğer çizgi filmlerden ayıran en belirgin özelliği tamamen pozitif ve öğretici temalar içermesi. Dostluk, kardeşlik ve sevgi temalarının işlendiği Winnie The Pohh’uyu anlatacak en güzel kelime sevgi yumağı olacaktır.

Winnie The Pooh’da kahramanlarımız Christopher Robin adlı çocuğun kendi kafasında yaratmış olduğu oyun dünyasına aittirler. Kimi maceralarında onlara Christopher Robin, Baykuş ya da küçük kangru Roo da eşlik eder. İlk başlarda TV serisi olarak yayınlanan Winny The Pooh daha sonradan sinemalarda gösterilmek üzere uzun metrajlı sinema filmine dönüştürüldü.

Arkadaşlık ve Sevgi Vurgusu

Klasik hikâyenin ruhunu taşıyan uzun metraj animasyon çizgi filmde, “ufak beyinli ayıcık” ile arkadaşları Tigger, Piglet, Tavşan, Baykuş, Roo, Kanga ve kuyruğunu kaybetmiş Eeyore’yi tekrar izleyiciyle buluşturuyor. Film Pooh’un “Ne yaparsan yap bir türlü sahip olamadığın günler olur ya Buna benzer bir şey yaşadın mı Eeyore?” sorusuyla başlar. Kuyruğunu kaybeden yaşlı Eeyore’a yardım etmek amacıyla Christopher Robin’i Backson’ın elinden kurtarmak isteyen Baykuş, Tigger, Pooh, Piglet, Rabbit, Kange ve Roo’dan oluşan ekibini eğlenceli ve çılgın macerası sizleri bekliyor…

10.Yukarıya Bak (Up)

Yukarıya Bak, Pixar stüdyolarının yaratıcık konusunda zirve yaptığı, animasyon çizgi filmlerin bazen her yaştan izleyiciye hitap edebileceğini gösteren bir animasyon çizgi film.

Her haliyle masum ve dokunaklı olabilen bu hikayede çocuklukta bir rastlantıyla yolları kesişen iki çocuğun yıllarca sürecek tatlı ve dokunaklı hikayelerini anlatıyor. Maceracı ve hayattaki her şeye merakla bakan Ellie’nin tek hayali dünyayı gezebilmek. Carl ise sessizliği ve dinginliğiyle örttüğü maceraperestliği ile Ellie’nin tek isteğini gerçekleştirebilmeyi dilemektedir. İki küçük çocuk büyür, evlenir, yaşlanır… Ölüm Ellie’nin kapısını çalar, Carl ise sevdiğinden kalan tek şeyi, bu çocuksu hayali gerçekleştirmeye koyulur.

11. Buz Devri (Ice Age)

Her ne kadar çocuk filmi olarak anılsa da her yaştan insanın gülerek izleyebileceğini düşündüğüm muhteşem bir animasyon film serisi. Seri 4 filmden oluşuyor: Buz Devri, Buz Devri 2 Erime Başlıyor, Buz Devri 3 Dinazorların Şafağı, Buz Devri 4 Kıtalar ayrılıyor.

Buz Devrinde esas üçlümüzün yani Manfred, Diego, ve Sid’in başından geçen maceralar yerine göre ciddi yerine göre duygusal ve komik bir biçimde işlenmiş. Gerçek dostluk ve takım ruhunu en iyi şekilde yansıtan Buz Devri’nde buzul çağın dünyaya hüküm sürmeye başladığı ıssız ve korkunç dünyada bir başlarına olan zavallı hayvanlar, bir şekilde hayatta kalmanın yollarını aramaktalar. Uzun tüylü, kendi halinde bir mamut; karizmatik ve dişli bir kaplan ve muzır bir rakun, nasıl olduysa bu kaos esnasında bir araya gelmişler. Bu üç birbirinden farklı türe mensup hayvanın odağında ise tek bir mevzu vardır. Buldukları küçük bebeği, insanlara ulaştırıp o bebeğin hayatını kurtarmak…

Emoji Crew İyi Seyirler Diler! ☺️

3 Comments

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Tyrian Lannister’dan Game Of Thrones Hayranlarına Çağrı: Kurtları Rahat Bırakın! 🐺

İş Hayatında Emoji Kullanmak Ne Kadar Doğru? Araştırmacılar Bu Soruya Cevap Buldu