in ,

Emoji Perdede Bu Hafta: The Godfather Hakkında Bilinmeyenler 🌹

Vizyona girdiği 1972 yılında büyük ses getiren, 11 dalda Oscar’a aday olup üçünü kazanan efsanevi film Baba’nın bilinmeyenlerini sizin için araştırdık.

Heyecandan Dilin Tutulması

Luca Brasi rolünü canlandıran aktör Lenny Montana, Marlon Brando ile karşılıklı oynayacağı için o kadar gerginmiş ki repliklerini düzgün söyleyememiş. Ancak yönetmen Francis Ford Coppola onun bu gerçek gerginliğini sevmiş ve sahneyi filmde kullanmış.

Eşek Şakası Tutkusu

Vito Corleone’nin hastaneden eve döndüğü sahnede Vito’yu canlandıran Marlon Brando vücudunun altına ağırlıklar koyarak yatağını evin üst katına taşıyan oyunculara şaka yapmış.

Ünlü Sahnenin Farklı Bir Değerlendirmesi


Ünlü at kafası sahnesi hakkında gelen eleştiriler üzerine Francis Ford Coppola Variety’ye şunları söylemiş:

“Filmde birçok insan öldürülüyor ancak herkes at konusunda endişeli. Sette de aynı şekildeydi. Kafa geldiğinde yavru köpek aşığı hayvan severler üzüldü. Ancak bilmedikleri bir şey var. O at kafası bir hayvan maması üreticisinden geldi ve o fabrikada sevdiğiniz köpeklerinize mama üretmek için her gün 200 at kesiliyor .”

Neyse ki Olmamış!

Filmlerin çekimleri boyunca Paramount Pictures ve Francis Ford Coppola arasında sürtüşme vardı. Şirket sürekli Coppola’nın yerine başka bir yönetmeni getirmek istiyordu. Sebepleri ise Coppola’nın çekim takvimine sadık kalamaması, gereksiz harcamalar yapması ve prodüksiyon ve oyuncu seçimleri hataları yapmasıydı. Aslında Coppola filmi planlanandan erken ve verilen bütçenin altında bitirdi. Ayrıca film oyunculuk dallarında 1 Oscar ve 4 adaylık kazandı.

İntikam Tatlıdır

Filmlerde Clemenza karakterini canlandıran Richard S. Castellano, filmlerin görüntü yönetmeni olan Gordon Willis ile yönetmen Francis Ford Coppola arasındaki bir tartışmada Willis’in tarafını tutmuş. Coppala ise Castellano’dan intikamını 4 basamak çıktığı bir sahneyi 20 kez çekerek almış.

Gelmiş Geçmiş En İyi Replik

Filmdeki ikonik “Ona reddedemeyeceği bir teklif yapacağım” repliği Amerikan Film Enstitüsü’nün En İyi 100 Film Repliği listesinde birinci sırada yer alıyor.

Rol İçin Doğru Adam

Al Pacino’nun dedesi ve anneannesi aynı Vito Corleone’nin yaptığı gibi Amerika’ya Sicilya’daki Corleone kasabasından göç etmiş.

Bileğinin Hakkıyla

Coppola kız kardeşi Talia Shire’ın Connie rolünü oynaması konusunda isteksizdi. Shire’ın rol için fazla güzel olduğunu düşünüyor ve akrabasını kayırdığı düşünülsün istemiyordu. Ancak filmin uyarlandığı kitabın yazarı Mario Puzo’nun ricası üzerine kız kardeşinin deneme çekimlerine katılmasını kabul etti.

Sizi Anlıyoruz New Yorklular

1974’te NBC kanalı filmi 16 ve 18 Kasım tarihlerinde saat 09.00 ve 11.00 arasında yayınladı.  New York Belediyesi Su İşleri yetkilileri her iki gece de saat 11.00’da bütün şehrin aynı anda sifonu çekmesinden dolayı kanalizasyonda problem yaşandığını belirttiler.

Efsane Film, Efsane Kadro, Efsane Takdir

Stanley Kubrick filmin kadrosunun gelmiş geçmiş en iyi kadro ve filmin de yapılmış en iyi film olduğunu belirtmiş.

Kadın-Erkek Eşitliği

Al Pacino, James Caan ve Diane Keaton film için 35000 $ ödeme aldılar.

Kısa Ama Mükemmel Bir Kariyer

Fredo karakterini canlandıran John Cazale kısa kariyeri boyunca 5 filmde oynadı ve bu 5 film de en iyi film dalında Oscar’a aday gösterildi. Cazale 1978 yılında kemik kanseri nedeniyle hayata 42 yaşında veda etti.

Bence Hiç Değil!

Filmde canlandırdığı karakter yaşlı olsa da Marlon Brando film çekilirken 47 yaşındaydı. Bazı eleştirmenler makyajla yaşlandırılmasına rağmen Brando’nun yine de genç göründüğünü düşünüyorlardı.

Uyarlaması Bile Kaliteli

Şu anda televizyonda yayınlanmakta olan Çukur dizisinin hikâyesi Baba’dan uyarlanmıştır. Hatta Çukur, Baba’da yer alan ünlü portakal metaforunu da kullanmaktadır. Baba serisinde portakalın göründüğü sahnelerde onunla etkileşime geçen (yiyen, dokunan vb.) karakter ölür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Hayatınızı Planlamanın Eğlenceli Yolu: Bullet Journal Hakkında Her Şey!

Türkiye’nin Köyde Yaşayan Tek Trans Kadını: İhsan Hala 🌈