in ,

2017 Cannes Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Cannes Film Festivali bu yıl da birbirinden başarılı yapımlara ev sahipliği yaptı.

Pek çok başarılı yapım ve oyuncunun da ödüllendirildiği törene damgasını vuran isim ise Fatih Akın’ın “İn The Fade/Solgun” filmi ve filmin başrolünde oynayan Diane Kruger damga vurdu.

En İyi Film “The Square”

70’inci Cannes Film Festivali’nde en iyi film dalında ödülü kucaklayan film İsveçli yönetmen Ruben Östlund’ın “The Square” filmi oldu. “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nü Fatih Akın’ın “İn The Fade/Solgun” filminde başrol oynayan ünlü oyuncu Diane Kruger, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü ise “Hiçbir Zaman Gerçekten Burada Değildin” filminde başrolde yer alan Joaquin Phoenix aldı.

Ünlü yönetmen Pedro Almodóvar’ın başkanlığını üstlendiği 2017 Cannes jürisinde bu yıl Maren Ade, Jessica Chastain, Fan Bingbing, Agnes Jaoui, Park Chan-Wook, Will Smith, Paolo Sorrentino, Gabriel Yared yer aldı.

Bu yıl ödül gecesinin sunuculuğunu Monica Belluci üstlendi. Birbirinden renkli anlara ev sahipliği yapan törende “Faute d’Amour” filmi için Jüri Özel Ödülü’nü alan Rus Andrey Zvyagintsev teşekkür konuşmasını yaparken, salondan “Altın Palmiye almalıydı” bağırışları yükseldi.

Fatih Akın’a Teşekkür

Törene damga vuran kadın oyuncu ise Diane Kruger oldu. Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın’ın, bir neo-nazi saldırısında yakınlarını yitiren Alman-Türk bir ailenin dramını anlatan “In The Fade / Solgun” filminde başrolde yer alan Kruger, başarılı oyunculuğu ile törende “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

Kruger ödülü alırken Fatih Akın’a teşekkürlerini de iletti.

“Kardeşim Fatih, bana inandığın için teşekkürler. Bunu hiç unutmayacağım”

“En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü alan Joaquin Phoenix ise ödülün kendisi için sürpriz olduğunu belirtti. Ayağındaki Converse spor ayakkabıları göstererek, “Bu ödülü beklemediğim ayakkabı seçimimden belli sanırım” diyen Phoenix, salonda kahkahalara neden oldu.

Cannes Büyük Ödülü’nü alan “Dakikada 120 Kalp Atışı” filminin yönetmeni Robin Campillo ise seyirciden en çok alkış alan isim oldu.

Törene katılmayan Cannes 70’inci Yıl Ödülü’nü alan Nicole Kidman ile En İyi Mizansen Ödülü’nü alan Sofia Coppola video mesajı aracılığıyla teşekkür etti.

Bu Yılın Ödül Sahipleri

Altın Palmiye: Ruben Östlund- “The Square”

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Diane Kruger – “In The Fade” /Gölgede

En iyi Erkek Oyuncu Ödülü: Joaquin Phoenix – “You were never really here”/Hiçbir zaman gerçekten burada değiddin

En İyi Mizansen Ödülü: Sofia Coppola – “Les Proies” /Avlar

En İyi Senaryo: The Killing of a Sacred Deer ve You Were Never Really Here

Cannes Büyük Ödülü: Robin Campillo – “120 Battements par Minute” /Dakika’da 120 atış

En İyi Kısa Metraj Filmi: Qiu Yang – “Une Nuit Douce” /Yumuşak bir gece

Kısa Film Özel Mansiyon Ödülü: Katto (Teppo Airaksinen)

Jüri Özel Ödülü: Andrey Zvyagintsev – “Faute D’Amour” /Aşksızlık

Altın Kamera Ödülü: Leonor Seraille – “Jeunne Femme” /Genç kadın

En İyi Senaryo Ödülü: “Mise a mort du cerf sacre”/ Kutsal Geyiğin Ölümü ve “You were never really here” /Hiçbir Zaman Gerçekten Burada Değildin.

Cannes 70’inci Yıl Ödülü: Nicole Kidman

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bir Kavanoz Temiz Hava Satın Alır Mıydınız?

Şişman Amca Lakaplı Obez Maymun ve Koca Göbeğinin Hikayesi