in ,

2017’de Türkiye En Çok “O”nu İzledi! Yılın En Çok İzlenen Filmleri Açıklandı 🎥

2017 yılı Türk sineması severler için bereketli bir yıl oldum. Vizyona giren film sayısı çok olsa da tüm filmlerin izleyiciyi tatmin edebildiği söylemek pek mümkün değil.

İşte 2017’de Türk sinemasının en çok izlenilen filmleri…

Recep İvedik Gene Kazandı

Türkiye’de 2017’nin en çok izlenen filmi Şahan Gökbakar’ın yapıp başrolünde yer aldığı “Recep İvedik 5” filmi oldu. Şubat ayında vizyona giren komedi türündeki film, 7 milyon 437 bin 50 kişi tarafından izlendi.

Filmden elde ediler gelirse tamı tamına 85 milyon 986 bin lira oldu.

2. Sıradaysa Bu Yılın En Çok Ağlatan Filmi Var

Kore Savaşı’nda yaşanan gerçek ve oldukça sarsıcı bir hikayeyi beyazperdeye aktaran “Ayla” filmi, listenin ikinci sırasında yer aldı.

Ayla Filmine ve Kore Savaşı’na Dair Tüm Detaylar

Geçtiğimiz günlerde hayata veda eden Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin savaşta bulduğu ve kızı yerine koyduğu 5 yaşındaki Koreli bir kız çocuğuyla olan hikayesinin anlatıldığı film bu yılın en çok konuşulan yapımlarından olmayı başardı.

5 milyon 110 bin 62 kişi tarafından izlenen film,  60 milyon 861 bin lira hasılat elde etti.

3. Sırada Gerçek Bir “Aile” Filmi Var

aile arasında

Gülse Birsel’in senaryosunu hazırladığı,1 Aralık’ta vizyona giren “Aile Arasında” ise listede üçüncü sırada yer alıyor.

Engin Günaydın, Demet Evgar ve Erdal Özyağcılar gibi isimlerin yer aldığı film 2 milyon 799 bin 599 kişi tarafından izlendi. Seyirciden olumlu tepkiler alan filmin geliriyse 35 milyon 929 bin liraya ulaştı.

Aile Arasında Hakkında Çarpıcı ve Şaşırtıcı Bilgiler İçin Tıkla

Çalgı Çengi İkimiz Çok İzlenildi, Az Beğenildi

Yılın en çok izlenen dördüncü yapımı, ocak ayında vizyona giren, Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in başrollerini paylaştığı “Çalgı Çengi İkimiz” filmi oldu.

Film 2 milyon 798 bin seyirci rakamına ulaşırken 32 milyon 540 bin 648 lira gişe hasılatı elde etti. Filmin yüksek izlenme rakamlarına rağmen seyirci tarafından çok beğenilmediğini de belirtelim.

Hızlı ve Öfkeli 8 Listede Kendine Yer Buldu

En çok izlenen filmler arasında beşinci sırada, yabancı bir yapım olan Vin Diesel’in yanı sıra Helen Mirren ve Charlize Theron gibi isimlerin oynadığı  “Hızlı ve Öfkeli 8” yer aldı.

Nisan ayında vizyona giren filmi, 2 milyon 656 bin 286 kişi izledi. Filmden elde edilen gelir ise 31 milyon 761 bin lira oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bir Tabloya 450 Milyon Dolar Verir Misiniz? İşte 2017’de Satılan En Pahalı Sanat Eserleri

Böyle Telefon Görülmedi, Ama Bakın Gerçekten Görülemiyor! 😀