in , ,

Queen Yıllar Sonra Geri Dönüyor, Ama Nasıl?

Bohemian Rapsody, Somebody To Love ve daha pek çok şarkısıyla onlar bir efsane!

Üstelik şimdi bu efsane geri dönüyor.

Gelmiş geçmiş en iyi rock müzik grupları arasında yer alan Queen, sanal gerçeklik konserleri vermeye hazırlanıyor.

Queen Vr The Champions’la Geri Dönüyor

queen

Efsanevi vokalistleri Freddie Mercury’nin ölümünden sonra kendi köşesine çekilen grup, sanal gerçeklik teknolojisileriyle aramıza dönmeye hazırlanıyor.

2012 yılında Adam Lambert’i vokal olarak arasına alan ve Queen+Adam Lambert oluşumuyla yoluna devam etme kararı alan grup, uzun bir aradan sonra turnelere başlamıştı. Grubun bu turnelerinde katılamayan sevenleri için hazırlanan VR The Champions ise grubun 2016’da Barselona’da düzenledikleri bir konser sırasında çekildi.

360 Derecelik Stereo Kameralar

queen

Queen’in efsanevi şarkılarının seslendirildiği konser 360 derecelik stereo kameralarla kaydedilmiş ve sanal gerçeklik teknolojilerine uyumlu bir şekilde işlenmişti.

Çekilen görüntüler konser alanı boyunca dolaşarak hem dinleyicileri, hem de grup üyelerini yakından görüntülendi. Üstelik 4K çekilen görüntülere, konserin ambisonic audio denilen teknikle kaydedilen üç boyutlu sesi de eklendi.

Bu teknolojilerin bir araya gelmesi ile ortaya çıkan kayıtlar, bu deneyimi oldukça kaliteli ve etkileyici bir hale getiriyor.

Projenin Arkasındaki İsim Brian May

brian may

Projenin arkasındaki isim ise Queen’in efsanevi gitaristi Brian May. May’ın uzun zamandır stereoskopik videolara ve teknolojilere meraklı olduğu biliniyordu. Bu merakını sanal gerçeklik konserleri ile hayata geçiren May’in bu konuda pek çok desteğide bulunuyor. May daha önce de yaratıcı kişiler sanal gerçeklik konusunda daha rahat çalışabilsinler diye, Owl VR Kit ismindeki aksesuarı finanse etmiş ve aksesuarın üretilmesine destek olmuştu.

Bilmeyenler için hemen Owl VR Kit’in ne olduğunu açıklayalım. Bu aksesuar akıllı telefona takılan oldukça kolay kullanımlı bir stereoskopik gözlük. Bu gözlük sayesinde telefonunuzla sanal gerçeklik deneyimi yaşamanız mümkün kılınıyor. Ayrıca akıllı telefonlarla kolayca üç boyutlu görüntülerin çekilmesini de sağlıyor.

Nasıl İzleriz?

queen

Peki Queen konserini nasıl izleyebiliriz? Cevap basit.

VR The Champions konseri hem Owl VR Kit, hem de Oculus Rift, HTC Vive, Samsung Gear VR, Google Cardboard gibi cihazlarda izlenecek şekilde piyasaya sunuldu bile. Yapmanız gereken tek şey internet sitesini ziyaret ederek 10 dolara konseri satın almak.

Bonus: Freddie Mercury

Efsane grup Queen‘in efsanevi solisti Freddie Mercury muhteşem sesi ve çılgın sahne performanslarıyla bilinir.Show Must Go On ya da Bohemian Rapsody gibi müzik tarihine damga vuran şarkıların arkasındaki isim olan ve AIDS nedeniyle vefat eden Freddie Mercury hakkında bilgi sahibi olmak da her müzikseverin boynunun borcudur adeta. Müzik tarihinde yeri asla doldurulamayacak bu büyük isim hakkında daha çok şey öğrenmek istiyorsanız  “Erkek Kraliçe Freddie Mercury Hakkında 20 Şaşırtıcı Gerçek” yazımıza göz atabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Araştırmalar Ruh Sağlığı İçin En Zararlı Olan Sosyal Medya Platformunu Ortaya Çıkardı

Sadece Yemek Değil, Koklamak Da Kilo Aldırıyor