in ,

Emoji Filmi ile Emojiler Artık Sinemalarda! Film Hakkında Tüm Detaylar Burada!

Emojiler telefon ekranlarından dış dünyaya açılalı çok oldu.

Onlar artık reklam panolarında, yastıklarda, elbiselerde…Kısacası her yerdeler!

Ve şimdi de sinemalarda!

The Emoji Movie (Emoji Filmi) Sinemalarda!

Emoji Filmi’yle ilgili detaylı bilgi vermeden önce kısaca bir konusuna değinelim.

The Emoji Movie’de Neler Oluyor?

Filmde emojilerin akıllı telefonların içerisindeki gizemli dünyasına adım atıyoruz. Bu dünyada emojilerin bir şehri bile var. Şehrin ismiyse Textopolis (Mesaj Şehri olarak Türkçe’ye çevirmek uygun olacaktır).  Textopolis şehrinde bir mesajlaşma uygulamasının içinde yaşayan emojilerin en büyük isteği ise telefonun sahibi tarafından seçilmek ve kullanılmak.  Üstelik kullanıcının favori emojileri arasına girerlerse onlardan mutlusu olmuyor.

Elbette filmimizin baş karakteri Gene, diğer emojilere benzemiyor. Çünkü onun herhangi bir filtresi bulunmuyor. Bu ne mi demek? Gene diğer emojilerden farklı olarak tek bir ifadeye sahip değil. Birden fazla ifadeye bürünebiliyor ve farklı ifadeleri kullanmak için seçilebiliyor.

Gene’in Macerası Nasıl Son Bulacak?

E sizin de anlayacağınız üzere Gene diğerlerinden çok farklı. Bu farklılığın bedelini ise tüm emoji dünyası ödemek zorunda kalıyor. Çünkü onun farklı olması tüm Textopolis’i tehlikeye atıyor. Filmde de Gene’nin hem kendini hem de şehrini bu durumdan kurtarmak için verdiği macerayı izliyoruz.

Diğer emojiler gibi “normal” olabilmek için en iyi arkadaşı Beşlik (Hi-5)’ten ve kötü bir şöhrete sahip hacker Kaçak’tan yardım isteyen Gene’nin macerasının nasıl sonuçladının cevabı ise filmde saklı.

Yapım Kadrosu

Öncelikle söyleyelim, The Emoji Movie bir animasyon film. Aman diyelim, böyle dedik diye bunun bir çocuk filmi olduğunu düşünmeyin. Çünkü The Emoji Movie pek çok yaştan insana hitap eden bir film.

Yönetmen koltuğunda Tony Leondis’in oturduğu filmin senaryosu ise Tony Leondis, Eric Siegel ve Mike White’ın elinden çıkmış. Filmin yapımcılığını ise Michelle Raimo Kouyate üstlenmiş.

Gene’e Ses Veren İsim T.J. Miller

Hepimiz biliyoruz ki seslendirme  bir animasyon filmi rezil de edebilir, vezir de! İşte bu nedenle yapım ekibi seslendirme sanatçılarını seçerken oldukça özenli bir iş ortaya koymuş. Başrol emojimiz Gene’i usta isim T.J Miller seslendiriyor. James Corden, Anna Faris, Maya Rudolph, Steven Wright, Jennifer Coolidge, Patrick Stewart ve Sofia ise seslendirme kadrosunda yer alan diğer isimler.

Filmin Sürpriz Sesi Christina Aguilera

Filmde sesiyle yer alan bir diğer isim ise Christina Aguilera. Bir dönem müzik listelerinin ilk sıralarından düşmeyen, pek çok unutulamayan şarkıya imza atan şarkıcı, Emoji Movie filminin sürpriz isimlerinden biri.

Aguilera filmde Akiko Glitter karakterine sesiyle hayat veriyor. Akiko karakterini görünce Christina Aquilera’nın bu karakter için ne kadar uygun bir tercih olduğunu hemen farkedeceksiniz.

Ne Zaman Vizyona Giriyor?

Pek çok insanın merak ve heyecanla beklediği The Emoji Movie çoktan Amerika’da vizyona girdi. Şu an farklı Avrupa şehirlerinde vizyona girmeye başlayan film için Türkiye’de vizyon tarihi ise 8 Eylül 2017.

Emoji dünyasını ilk defa sinema perdesine taşıyan filmin hemen hemen tüm şehirlerde pek çok salonda vizyona girmesi bekleniyor.

The Emoji Movie Film Sektörü İçin Bir İlk

Evet emojileri hemen hemen hayatımızın her köşesinde görmeye başladık. Ancak sinema salonları bunun için bir ilk olacak. O nedenle filmin izleyicide büyük bir beklenti yarattığını söyleyebiliriz.

Hemen bir not düşelim. 11 Ağustos’da aniden sinema salonlarında kendine yer bulan “Sevimli Emojiler” filmi bu ilki gölgeliyor gibi gözükebilir. Ancak bu film aslında bir çizgi film serisinden esinlenilmiş ve The Emoji Movie’nin gördüğü yoğun ilgi sonrası hemen filme alınmış olunduğunu söylemek mümkün.

Piksel Dünyasına Giriş: Pixels

Sinema seyircileri için bu heyecan bir ilk değil, çünkü daha önce de Pixels filmi seyircide benzer bir heyecan yaratmıştı. Ne yazık ki filmin gişede yarattığı hayalkırıklığı bu heyecanı gölgede bırakmıştı.

Pixels Filminin Başarısızlığının Arkasındaki Nedenler

Kullandığımız bilgisayarlardan telefonlara, pek çok cihazda karşımıza çıkan piksellerin sinema dünyasında baş karakter olarak yer aldığı ilk film oldu Pixels.

Önce bir konusuna değinelim.

1980’li yılların unutulmaz atari oyunu figürleri Sam Brenner, Will Cooper, Ludlow Lamansoff ve Eddie “Ateş Püskürten” Plant’ karşımıza çıkıyor Pixels filminde. Atari salonlarındaki oyunlarda senaryo gereği binlerce kez dünyayı kurtaran bu karakterler filmde gerçeğe dönüşüyor ve bu sefer gerçekten de dünyayı kurtarmaları gerekiyor.

Uzaylılar, atari oyunlarının video yayınlarını keşfedip bunları gerçek birer savaş ilanı zannederek video oyunları aracılığıyla Dünya’ya hücum ediyorlar. ABD Başkanı Cooper’ın PAC-MAN, Donkey Kong, Galaga, Centipede ve Space Invaders’ın saldırılarını engellemek ve dünyayı kurtarmak için video oyunu kahramanlarından yardım istemek dışında bir şansı kalmamıştır. Teğmen Violet Van Patten ise onlara benzersiz silahlar temin ederek ekibe katılacaktır. Olaylar gelişir ve macera başlar.

Adam Sandler Bir Filmi Daha Mı Batırdı?

Konusu oldukça ilgi çekici olan ve tam bir nostalji geçidi olan Pixels filminin oyuncuları arasında oldukça iddialı isimler yer alıyor: Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan, Peter Dinklage, Josh Gad ve Brian Cox.

Üstelik filmin yönetmenliğini de Chris Columbus gibi bir isim üstlenmiş.

Ancak gişe sonuçları gösteriyor ki bu kadar başarılı isim filmin başarılı olması için yeterli olmamış. Bunun nedeni olarak pek çok şeyi göstermek mümkün. İlk olarak film klasik bir süper kahramanlar dünyayı kurtarıyor temasına sahip. Pek çok Amerikan filmi klişesini içinde barındıran film, seyirciye yeni bir şey sunmuyor.

Nostaljik yapısına bel bağlayan film seyirciye sunduğu sığ esprilerle de gişe başarısını iyice düşürmüş gibi gözüküyor.

Emoji Filmi’nin Hazırlık Süreci

Emoji Movie’nin film şirketleri arasında büyük bir mücadele yarattığını söylemek mümkün. 2015 ‘in Haziran ayında aralarında Warner Bros, Paramout Pictures gibi büyük firmalarında yer aldığı bu senaryoyu satın alma mücadelesini Sony Pictures Animation kazanıyor. Ardında da 2016 ‘da CinemaCon’da film resmi olarak duyuruluyor.

2016 Haziran’da Dünya Emoji Günü’nde ise T.J. Miller’ın ismi Gene’i seslendirecek isim olarak açıklandı. 2016 Kasım’da ise ekibe Ilana Glazer ve James Corden  katıldı.

2016 Aralık ayında ise filmin ilk fragmanı yayınlandı.

The Emoji Movie İçin Sinema Bileti Kazanmaya Ne Dersiniz?

sinema bileti

Emoji dünyasıyla ilgili bir gelişme olur da Emoji Crew boş durur mu? Durmaz tabiki de. Emoji Crew olarak şanslı okuyucularımıza Emoji Movie için sinema bileti veriyoruz. Yarışmanın detayları için Facebook, Twitter, Instagram sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Emojilerin Macerası Yeni Başlıyor

Sizlerle her an, her saniye emoji dünyasında olan bitenleri paylaşmaya çalışıyoruz. İşte emoji dünyasında en son yaşanan çarpıcı gelişmelerden bazıları…

Emojiler Dil Mi Oluyor?

Bu sorunun son zamanlarda cevabını vermek için çok fazla tartışma yürütülüyor. Küçük sarı suratlarla başlayan emoji macerası, ileride kursları verilen, insanların hakkını vererek öğrenmek istediği bir dile dönüşür mü bilinmez, ancak bu ihtimalin çok zayıf bir ihtimal olmadığını söylemek mümkün. Peki emojiler gerçekten bir dil olabilir mi? Sizin için bu soruya cevap vermeye çalıştığımız emoji dili incelemesi yazımıza göz atabilirsiniz.

Emoji dil olabilir mi, olamaz mı tartışması devam ede dururken, emojiler hayatımızda çok daha fazla yer kaplamaya devam ediyor. Üstelik bu yerlerin bazıları oldukça ilginç. Şarkı sözlerinden kliplere, edebi eserlerden iş yazışmalarına kadar emojiler varlıklarını her geçen güç güçlendirmeye devam ediyor.

Emojileri Doğru Kullanıyor Muyuz?

emojiler

Peki ya her gun kullandığımız emojilerin doğru anlamları hakkında ne kadar fikrimiz var? Gelişigüzel attığımız bir emojinin çok farklı bir anlama gelebileceğini hiç düşünüyor muyuz?

Yapılan araştırmalar pek düşünmediğimizi ortaya koyuyor. İşte biz de Emoji Crew olarak bu soruna bir çözüm ürettik ve internet aleminin en kapsamlı emoji anlamları sözlüğünü oluşturduk.

Üstelik bunları yazmakla kalmadık, çekmeye de başladık. İşte Youtube Kanalımız!

Bu sözlüğe rağmen hala daha emojileri yanlış kullananlar olduğunu biliyoruz. Nedir bu bir türlü öğrenilemeyen emojiler derseniz, işte yanlış bildiğimiz emojiler burada!

Emojiler Kimin Emojileri?

Emojilerin kullanılmaya başlanmasından sonra en bilinen tartışmalardan bir tanesi bu emojiler kimin emojileri?

Asyalılar, beyazlar, lezbiyenler… Kısaca ayrım yapmaksızın hepimizin elinin altında bulunan, iletişimin bu yeni aktörünün kullanıcılarının hepsine hitap edip etmediği emojiler hakkındaki en sıcak tartışma konularından bir tanesi.

Sizler için bu konuyu biraz araştırdık ve emojileri sosyolojik açıdan ele aldık.

Aşıkların Emojileri Bir Başka!

Dünyadaki En Popüler Emojiler

Emojiler aşıkların, sevdiceklerin de imdadına koşuyor ve onlara aşklarını mesajlarda yaşatma şansı tanıyor. Aman dikkat! En ufak bir yanlış kullanım sevdiğinizle aranıza girmesin. Gelin size özel hazırladığımız” Duygusal İlişkilerde Emoji Kullanım Rehberi” yazımıza göz atın!❤️

Emoji dünyasından haberdar olmak için Emoji Crew’i takipte kalın! 😉

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Birbirinden İlginç Deniz Canlıları ile Ürkek Bir Tanışma! Bu Canlıların Gerçek Olduğuna İnanamayacaksınız!

Doğru Ev Arkadaşını Bulma ve Ev Arkadaşıyla Sorunsuz Yaşama Rehberi!