in ,

Pazar Köşesi ( 7-13 Ağustos 2017)

Emoji crew olarak gündemin nabzını tutmak, en farklı, en merak edilen soruları cevaplamak bizim işimiz. Hadi gelin bu hafta neler olmuş, neleri kaçırmışsınız hep birlikte göz atalım.

Dünya Gündemi

Dünyanın dört bir yanında ilgi uyandıran olaylar emoji yorumlamasıyla karşınızda.

9 Yaşında Bir Çocuk Galaksinin Koruyucusu Olmak İçin NASA’ya Başvurdu!

jack davis mektup

Açılın “Galaksinin Koruyucusu” geliyor! Daha önce sizlerle NASA’nın gezegenler arası koruma memuru aradığı haberini paylaşmıştık. Şu an için ilana kaç kişi başvurdu bilinmese de, içlerinden biri oldukça dikkat çekiyor. Henüz 4. sınıfa giden 9 yaşındaki Jack Davis, NASA’ya gönderdiği iş başvurusu mektubuyla yüzleri gülümsetiyor.

Google’da En Çok Neleri Aradığımızı Görünce Çok Şaşıracaksınız!

google

Her aklımıza geleni, her merak ettiğimizi ona soruyoruz? O da hiç bir zaman bizi cevapsız bırakmıyor. Evet Google’dan bahsediyoruz. Gelin birlikte 2017’nin ilk yarısında Google’da en çok hangi kelimeleri aradığımıza bir göz atalım.

81 Yaşında Kod Yazmayı Öğrendi,Yaptığı Oyunu Tüm Dünya Oynuyor! İşte Wakamiya’nın Hikayesi

81 yaşında kod yazan Masako Wakamiya

81 yaşındaki Masako Wakamiya yaşına esir olmadı, kod dünyasına “Merhaba!” dedi ve şimdiyse başarıdan başarıya koşuyor. İşte Masako Wakamiya’nın ilham veren hikayesi Emoji Crew farkıyla burada!

Bu Ay Gökyüzünde Şenlik Var! İşte Bu Ay Kaçırmamanız Gereken Gökyüzü Olayları

agustos gokyuzu olaylari

Bu ay gözünüzü gökyüzünden ayırmayın.

Neden mi? Çünkü Ağustos ayı boyunca çıplak gözle görmenin mümkün olduğu pek çok gökyüzü olayı yaşanacak. İşte National Geographic‘in derlediği listeye göre bu ay yaşayacağımız diğer gökyüzü olayları!

Emoji Filmi ile Emojiler Artık Sinemalarda! Film Hakkında Tüm Detaylar Burada!

emoji filmi

Emojiler telefon ekranlarından dış dünyaya açılalı çok oldu. Onlar artık reklam panolarında, yastıklarda, elbiselerde…Kısacası her yerdeler!

Ve şimdi de sinemalarda!

8 Eylül’de vizyona girecek olan Emoji Filmi hakkında her şey burada! 

Emoji Gündemi

Tüm hafta bizler de sizlere daha iyi içerikler hazırlamak için çalıştık ve bakın ortaya neler çıktı!

İstanbul Hatrına, Tüm Yönleriyle: Bir Garip Orhan Veli

sait faik

Orhan Veli, birçoğumuzun hayatına tesadüfen girmiş, tam da yaşamak istediği gibi, güzel karşılaşmalarla ve içten, tanıdık bir duyguyla bir parçamız olmuş, şiirin tanımını bile değiştirmiş bir şair. İşte ulaşabildiğimiz tüm yönleriyle Bir Garip Orhan Veli…

İnsan İlişkilerinin Kilit Noktası: Önyargı Nedir?

önyargı

‘Önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur”

Peki önyargı nedir? Önyargılar ilişkilerimizi nasıl etkiler?

Işınlanma Hayali Gerçek Mi Oluyor? Geçmişten Günümüze Işınlanmanın Tarihi

isinlanma

Gitmek istediğiniz yere trafik derdi olmadan, hızlıca ulaşmak istemez misiniz? Hatta o kadar hızlı ki göz açıp kapayıncaya kadar…Evet bunun bir yolu var. Bugüne kadar filmlerde gördüğümüz ışınlanma! İşte ışınlanmaya dair her şey burada!

Çok Eşlilik (Poligami) Nedir? Nasıl Olur?

poligami, çok eşlilik nedir

Her ne kadar çoğu toplum kendini tek eşli olarak tanıtsa da biliyoruz ki her yaştan, her cinsiyetten insanın yolu çok eşlilikle kesişiyor. İnsanlara da bunu yargılamak düşüyor. Gelin hayatın bir gerçeği olan, doğada birçok yerde karşımıza çıkan çok eşliliği farklı boyutlarda ele alarak anlamaya çalışalım.

Birbirinden İlginç Deniz Canlıları ile Ürkek Bir Tanışma!

deniz ineği dugong

Deniz canlıları, sahile karşı rakı balık yapan amca ve teyzelerden, suda kollukla çırpınan “yılda bir kez” tatilcilerinden veya boy vermeye diye gidip karşı adaya kadar 3 dakikada yüzen kuzenlerden ibaret değil! Gelin asla gerçek olabileceğine inanmayacağınız deniz canlılarıyla tanışalım!

Hünnap Nedir? Hünnapla Hazırlanabilecek Lezzetli Tarifler

hünnap çayı

Pazarda ya da markette hünnap denen bir meyve çeşidi görüp “Hünnap nasıl bir meyve acaba?” diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz! İşte hünnapın faydaları, nasıl yetiştiği ve onunla nasıl lezzetli tatlar yaratabileceğinize dair her şey!

Doğru Ev Arkadaşını Bulma ve Ev Arkadaşıyla Sorunsuz Yaşama Rehberi!

Ev arkadaşı hayatı vezir de edebilir, rezil de! O nedenle sizin için hazırladığımız “Doğru Ev Arkadaşını Bulma ve Ev Arkadaşıyla Sorunsuz Yaşama Rehberi” yazısını büyük bir dikkatle okumanızı tavsiye ederiz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Hünnap Nedir? Meyvesinin Faydaları Nelerdir? Hünnapla Hazırlanabilecek Lezzetli Tarifler

Soyut Dışavurumcu Ressam Jackson Pollock Hakkında Bilmeniz Gerekenler