in ,

Pazar Köşesi (3-9 Temmuz 2017)

Emoji crew olarak gündemin nabzını tutmak, en farklı, en merak edilen soruları cevaplamak bizim işimiz. Hadi gelin bu hafta neler olmuş, neleri kaçırmışsınız hep birlikte göz atalım.

Dünya Gündemi

Dünyanın dört bir yanında ilgi uyandıran olaylar emoji yorumlamasıyla karşınızda.

Tuz Gölü, Renkli Misafirleri Flamingoları Ağırlıyor

tuz gölü flamingolar

Tuz Gölü pembe misafirlerini ağırlıyor. Kuluçkadan çıkan flamingo yavrularıyla birlikte, adeta bir flamingo diyarına dönüşen Tuz Gölü oldukça renkli ve etkileyici sahnelere ev sahipliği yapıyor.

Hawking, Dünyada Bir Gelecek Umudunun Gittikçe Azaldığını Açıkladı

stephen hawking açıklama

Gelmiş geçmiş en büyük dehalardan biri olan Stephen Hawking dünyamızın bugünü ve yarınıyla ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı ülkesinin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararının Dünya’ya zarar verebileceğini belirten Hawking, dünyada bir gelecek umudunun her geçen gün azaldığına dikkat çekti.

5 Yaşından Beri Hiç Uzamayan 50 Yaşındaki Basori Bal’ın Şaşırtıcı Hikayesi

uzamayan adam basori bal

Onu görenler 50 yaşında olduğuna inanmıyor. Çünkü o sadece 73 cm! 5 yaşından beri boyu hiç uzamayan Basori Lal’in hikayesi duyanları şaşkına çeviriyor.

Yepyeni Bir İş Kolu: Emoji Çevirmenliği Nedir?

emojiler

Dil olma yolunda azimle ilerleyen emoji dünyası pek çok yeni iş kolunun doğuşuna da aracı oluyor. Size kimse emoji kullandığınız için para ödemiyor olabilir ama bazıları bu işten para kazanıyor. Bu isimlerden biri de Keith Broni. Kendisi hayatını emoji kullanarak kazanıyor. Çünkü o bir emoji çevirmeni!

Araştırmalara Göre, Beynimiz Hatırlamaktan Çok Unutmaya Çalışıyor!

beyin ve adam

Yapılan yeni araştırmalara göre, beynimiz hatırlamaktan çok unutmaya çalışıyor. Üstelik bu bir hata değil, tam ters beynin temel bir savunma mekanizması.

Bu Kasabada Son Dört Belediye Başkanlığı Seçimini Köpekler Kazandı! Peki Nasıl?

belediye başkanı köpek

ABD’nin Kentucky eyaletinde yer alan Rabbit Hash kasabasının halkı, belediye başkanlığına, dördüncü kez üst üste bir köpeği seçerek oldukça ilgi çekici bir işe imza attı. Peki bu kasabanın bunu yapma sebebi ne?

Doğduğunuz Yılda Hangi Şarkı Hit Öğrenmek İster Misiniz?

Doğduğun yılın en hit şarkısı

Bu yılın hit parçasını, en çok dinlenilen şarkılarını biliyorsunuzdur. Peki ya doğduğunuz yıl hangi şarkıcının en çok konuşulan isim olduğunu biliyor musunuz?

Instagram Ruh Sağlığına Zararlı

karanlıkta bilgisayar kullanan adam

İngiltere’de yapılan bir araştırma insanların en olumsuz şekilde etkilendiği sosyal medya platformunun Instagram olduğu kanıtladı.14-24 yaş arasında 1.479 genç ile yapılan araştırmada beş popüler sosyal medya platformu arasından en olumsuz etkiye sahip olanlar incelendi.

Queen Yıllar Sonra Geri Dönüyor, Ama Nasıl?

vr the champions

Bohemian Rapsody, Somebody To Love ve daha pek çok şarkısıyla onlar bir efsane! Üstelik şimdi bu efsane geri dönüyor. Gelmiş geçmiş en iyi rock müzik grupları arasında yer alan Queen, VR The Champions sanal gerçeklik konserleri vermeye hazırlanıyor.

Yosundan Ayakkabı Olur Mu Demeyin!

çevreci ayakkabı ultra blooms

Her gün evden çıkarken ayağımıza geçirdiğimiz ayakkabıların hiç çevreci olmadığından haberiniz var mıydı? Üretimlerinde  kullanılan kaynaklar ve materyaller nedeniyle giydiğimiz pek çok ayakkabı, özellikle spor ayakkabıların çoğu doğaya zarar veriyor. İşte bunu fark eden ve aile mesleği ayakkabıcılık olan Galahad Clark oldukça çevreci bir anlayışla yola çıkarak, tam anlamıyla doğa dostu bir ayakkabı geliştirdi. Üstelik ayakkabının ana malzemesi yosun!

Sadece Yemek Değil, Koklamak Da Kilo Aldırıyor

Kimilerine ne yese yarar! Yeni yapılan bir araştırma da gösteriyor ki kimilerine de ne koklasa yarıyormuş! Yapılan deneylerde koku duyusu olmayan farelerin olanlara kıyasla çok daha az kilo aldığı tespit edildi. Üstelik aynı miktarda yemek yemelerine rağmen… Nedeni ise yazımızda!

Emoji Gündemi

Tüm hafta bizler de sizlere daha iyi içerikler hazırlamak için çalıştık ve bakın ortaya neler çıktı!

Kuşkonmaz Dünyasına Merhaba Deyin!

Kuşkonmaz (asparagus) antik çağlarda afrodizyak etkisiyle bilinen oldukça faydalı bir bitki. İçerdiği bol E vitamini nedeniyle bu özelliğini hala koruyan kuşkonmaz; folik asit, amino asit, antioksidan ve bol vitamin içeren yapısıyla oldukça besleyici ve faydalı bir sebze.

Türkiye’de Öne Çıkan Sivil Toplum Örgütlerini Yakından Tanıyalım!

Sivil Toplum Örgütü denilince aklınıza ne geliyor? Hayatımızın içinde yer alan bu örgütler hakkında maalesef çok az bilgiye sahibiz bir çoğumuz. Daha mutlu bir toplum inşaası için çalışan bu örgütlere gelin birlikte göz atalım. Belki sizin için de gönüllü olabileceğiniz bir örgüt bulabiliriz… ?

Dünyanın En Pofidik Köpeği Çin Aslanları

Sokakta görüldüğü zaman insanın keyfini yerine getiren Çin aslanı (veya çov çov) dünyanın en sevimli köpek türü olabilir.

Google’ın Kurucularından Larry Page’i Yakından Tanımaya Var Mısınız?

larry page

Şüphesiz ki internet denildiğinde aklımıza gelen ilk şey Google! Peki sıkıntılı anlarımızda, meraklı dakikalarımızda imdadımıza yetişen Google’ın kurucusunu hiç merak ettiniz mi?

Google’ın kurucularından internet dünyasına yön veren ve dünyanın en zengin 12. adamı olan Larry Page’in ilham verici yeniliklerini,  özel hayatını ve röportajlarını sizin için derledik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Çevreci Üretimde Son Nokta: Yosundan Ayakkabı Yaptılar!

Google’ın Kurucularından Larry Page’i Yakından Tanımaya Var Mısınız?